ZwangerTotaal!

Zwangertotaal Prt scr groot

Met blijdschap kunnen wij meedelen dat wij als praktijk zijn aangesloten bij ZwangerTotaal!

ZwangerTotaal is een exclusief programma wat verder gaat dan alleen zwangerschapsbegeleiding. Je leert de basisprincipes van gezond bewegen tijdens de zwangerschap. We geven uitleg over het ontstaan van bekkenpijn, rugpijn en urineverlies en nog belangrijker… hoe je deze klachten kan voorkomen of verminderen! De oefeningen zijn gebaseerd op dagelijkse houdingen en bewegingen. Er wordt geoefend in verschillende situaties en je krijgt veel praktische tips die je meteen kunt toepassen in je dagelijkse bezigheden. Ook besteden we aandacht aan de voorbereiding op de bevalling. De partner is van harte welkom in de partnerles.
Lees hier meer over de inhoud van het programma ZwangerTotaal.

Tijdens TotaalVitaal wordt je begeleidt in het verantwoord versterken van je bekkenbodem, buik en rug. Je leert je spieren goed te gebruiken en krijgt nuttige houdingstips die je thuis kunt toepassen. Er wordt o.a. geoefend met balansballen en bodybands. TotaalVitaal is een goede voorbereiding op het sporten.
Lees hier meer over de inhoud van het programma Totaal Vitaal.

Het programma en kosten

Er zijn verschillende mogelijkheden om ZwangerTotaal te volgen:

Tijdens de zwangerschap Na de bevalling
ZwangerTotaal preventief €135,- Totaal Vitaal € 95,-
ZwangerTotaal bij klachten €165,- Totaal Vitaal bij klachten €125,-
ZwangerTotaal preventief + €165,- Totaal Vitaal + €125,-

Je kunt ZwangerTotaal individueel of via een groepstraject* volgen.
* Groepstraject is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Vergoeding
ZwangerTotaal en TotaalVitaal bij klachten
De ZwangerTotaal programma’s gericht op het behandelen van zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten zijn door alle zorgverzekeraars opgenomen in het aanvullende pakket oefentherapie Cesar/Mensendieck. Wanneer je klachten hebt, kan je hier aanspraak op maken. Soms is een verwijzing van huisarts of specialist noodzakelijk.
ZwangerTotaal en TotaalVitaal preventief
Wanneer je geen klachten hebt en voor de preventieve groepsprogramma’s kiest, is het afhankelijk van je verzekeringsvorm of je (een deel van) de kosten terugkrijgt. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ZwangerTotaal onder het kopje “zwangerschapscursussen’. Graag vertellen wij je hier meer over.Aanmelding en contact
Aanmelden voor één van de programma’s gaat via de website www.zwangerTotaal.nl. Via deze website kies je voor onze praktijk. Hiervan krijgen wij bericht en dan zullen wij contact met je opnemen.
Voor meer informatie of vragen adviseren wij om rechtstreeks en vrijblijvend contact met ons op te nemen of neem een kijkje op onze website www.oefentherapieharderwijk.nl.
Ben je zwanger of ken je zwangeren in je omgeving die geïnteresseerd kunnen zijn in de programma’s van ZwangerTotaal of TotaalVitaal? Laat hen dit bericht zien!
Naar verwachting zal de eerste cursus medio april 2017 starten.