ZwangerTotaal na de bevalling: Totaal Vitaal

Zwangertotaal Prt scr groot

Na de bevalling

Thuisbehandeling na de bevalling

Wanneer in de kraamweek blijkt dat je ernstig gehinderd wordt door bekken- of bekkenbodemklachten, is het mogelijk dat de therapeut bij je aan huis komt voor een individuele behandeling. Dit is meestal na doorverwijzing door de verloskundige, gynaecoloog of huisarts.

ZwangerTotaal ‘Totaal Vitaal’

Een optimaal herstel na de bevalling is nodig om weer goed te kunnen functioneren. In 6 lessen helpt ‘Totaal Vitaal’ je om na de zwangerschap een nieuwe balans in je lichaam te vinden. Teven is het een goede voorbereiding op het sporten. Je wordt begeleid in het verantwoord versterken van bekkenbodem, buik en rug. Je leert je spieren goed te gebruiken en krijgt nuttige houdingstips die je thuis kunt toepassen (zoals tijdens de verzorging van je kindje). Er wordt onder andere geoefend met balansballen en bodybands. Wanneer je bevallen bent en je wilt weer goed herstellen, dan is dit het perfecte programma voor jou. Bij dit groepsprogramma hoort geen individuele intake.

ZwangerTotaal ‘Totaal Vitaal’ bij klachten

Wanneer je bekken-, bekkenbodem- of rugklachten ervaart na de bevalling is het verstandig om dit groepsprogramma te kiezen. Het begeleidt je in het herstellen van je lichaam, waardoor je klachten verminderen. Dit groepsprogramma start altijd eerst met een individuele intake, waarbij je samen met de therapeut je doorlopen zwangerschap, bevalling en de nu aanwezige klachten doorspreekt. De therapeut kan je dan meteen wat gerichte adviezen en/of oefeningen meegeven voor thuis. Soms is het raadzaam om voor de start van het groepsprogramma nog een paar keer individueel behandeld te worden. Dit is afhankelijk van de mate van klachten. Daarna kun je starten in het groepsprogramma.

Wanneer je liever individueel behandeld wilt worden, is dit ook mogelijk.

ZwangerTotaal ‘Totaal Vitaal’ +

Deze keuze maak je wanneer voor de start van het ‘Totaal Vitaal’-groepsprogramma eerst een individuele intake en bewegingsonderzoek wilt, waarbij de therapeut samen met je kan kijken of er nog gerichte adviezen nodig zijn. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn, wanneer je in de zwangerschap bekken- of rugklachten hebt gehad en wilt voorkomen dat deze klachten terugkomen of wanneer je bijvoorbeeld een keizersnede hebt gehad. Gerichte adviezen en/of oefeningen kunnen dan nuttig zijn.
Aansluitend kun je starten met het groepsprogramma ‘Totaal Vitaal’.

Het is mogelijk één van de Totaal Vitaal programma’s te volgen, zonder dat een zwangerTotaal programma is gevolgd.

Folder Totaal Vitaal na de bevalling.
Aanmelden kan via de website van ZwangerTotaal. Hierbij kies je voor de praktijk voor oefentherapie Cesar M.J.B. Jansen. Wij zullen dan contact met je opnemen.