Medewerkers

Het team van Oefentherapie Harderwijk

MariskaMariska Jansen is sinds 2005 werkzaam als Oefentherapeute Cesar in Harderwijk en heeft sinds 2013 haar eigen praktijk in Harderwijk. Mariska is bekkenoefentherapeute en gespecialiseerd in rug- en bekkenklachten, zwangerschapsgerelateerde klachten en incontinentieklachten. In 2014 behaalde zij de titel “MedicalKinetics Teacher”. Tevens geeft zij de zwangerschapscursussen ZwangerTotaal en Totaal Vitaal.

Mariska: “Iemand bewuster maken van de invloed van zijn of haar houding op de fysieke klachten, zodat hij/ zij zelfstandig de klachten kan verminderen. Dat geeft voldoening.”

LynneLynnett Kolkman is al langere tijd werkzaam in Harderwijk. Met ingang van 2018 versterkt zij ons team. Ze is  psychosomatisch oefentherapeut, slaaptherapeut en tevens chronisch pijntherapeut. Zij behandelt mensen met stressgerelateerde klachten. Daarnaast behandelt zij mensen met slaapproblemen.

Lynnet: “Mensen een beter gevoel geven dat vind ik het aller leukste aan mijn vak; het samenwerken met de persoon om de oorzaak van de klacht te achterhalen en er vervolgens mee aan de slag te gaan. Als mensen met zo min mogelijk klachten naar buiten lopen en de activiteiten in hun dagelijks leven weer kunnen uitvoeren, krijg ik een glimlach op mijn gezicht.”

Van eind september 2021 tot eind januari 2022 zal Lynnet afwezig zijn i.v.m. zwangerschapsverlof. Zij zal vervangen worden door Annemarie.

Annemarie Agterberg is sinds 2013 werkzaam als Oefentherapeut Mensendieck. Naast algemeen oefentherapeut heeft zij zich de laatste jaren gespecialiseerd in Slaapoefentherapie en Chronische Pijn. De komende periode zal zij binnen de praktijk Lynnet waarnemen tijdens haar verlof.

Annemarie: Het begeleiden van zoveel diverse mensen en klachten geeft mij veel energie. Mijn intentie is om telkens weer samen met de patiënt een traject in te gaan waarbij het verbeteren van de kwaliteit van leven voorop staat. Meestal begint dit met inzicht in het huidige (beweeg)patroon, waarna we samen werken aan (gedrags)verandering. Het doel is altijd dat de patiënt zelf gaat ervaren en ontdekken wat gunstig is ten aanzien van zijn/ haar klachten. Het is iedere keer weer een geweldige ervaring om mensen te laten zien, voelen en/ of ervaren hoe, vaak met kleine aanpassingen, de kwaliteit van het leven kan worden vergroot.