Medical Kinetics

Medical Kinetics iimagess de nieuwe manier van fit blijven. En dan hebben we het  niet over opgepompte spieren. Fit zijn betekent veel meer! Een mooi lichaam, spierkracht, lenigheid, goede coördinatie, uithoudingsvermogen, gratie en innerlijke schoonheid!
Met de Medical Kinetics Teacher traint u op al deze onderdelen op basis van de nieuwste inzichten over natuurlijke bewegingspatronen.

De Medical kinetics Teacher
Als u uw lichaam gezond en fit wilt maken en houden, dan is het logisch dat u gaat  naar iemand die verstand heeft van bewegen. Toch laten veel mensen zich trainen door mensen zonder (para)medische opleiding. Medical Kinetics is anders: alléén oefentherapeuten Cesar of Mensendieck mogen de opleiding tot Medical Kinetics Teacher volgen. Zij hebben dus al een vierjarige, erkende paramedische HBO-opleiding achter de rug, toegespitst op gezond bewegen.

Groepslessen met individuele aandacht
De trainingen kunnen individueel of in groepsverband worden gegeven: gezamenlijk bewegen geeft altijd meer motivatie. Toch is niet iedereen hetzelfde. Wat voor de één een goede oefening is, kan voor de ander te zwaar of te simpel zijn. Daarom bevat het programma allerlei mogelijkheden om de training voor iedereen zo effectief mogelijk te maken. De Medical Kinetics Teacher onderzoekt iedereen individueel en geeft tijden de lessen aan wat de mogelijkheden zijn. Dat heeft als bijkomend voordeel dat ook mensen die bewegingsproblemen hebben, mee kunnen doen. Let op! Momenteel wordt Medical Kinetics bij ons (nog) niet in groepsverband gegeven. Heeft u hier interesse in, dan vragen we u dit kenbaar te maken door het contactformulier op onze website in te vullen of ons een mail te sturen (info@oefentherapieharderwijk.nl)

Natuurlijk bewegen
Wat is natuurlijk bewegen? Eén ding is zeker: vijftig keer achter elkaar een gewicht in één richting duwen of constant op hetzelfde ritme stapjes uitvoeren zijn geen voorbeelden van natuurlijk bewegen. Voor een mooi en gezond lichaam moet je:
– Bewegen in drie dimensies, anders gezegd: in alle richtingen
– Je spieren over hun hele bereik oefenen
– Bewegen in afwisselende tempo’s
– Inspanning afwisselen met ontspanning
– “Slim stretchen”, niet elke spier moet zo maar gerekt worden
– Vooral spieren oefenen die voor een goede balans en coördinatie zorgen. Het zijn juist deze spieren die je contouren benadrukken.

Medical Kinetics is gebaseerd op onder meer  deze inzichten in natuurlijk bewegen.

In onze praktijk is Mariska Medical Kinetics Teacher.
Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact met ons opnemen via 0341-268536, het contactformulier op onze website of via mariska@oefentherapieharderwijk.nl

Flyer MK voorzijdeFlyer MK achterzijde adres