Gezellige feestdagen!

De laatste weken van het jaar en dan is 2019 al weer voorbij. De dagen zijn kort en overal schijnen de lichtjes in de huizen. Kerst is voor veel mensen een gezellig samenzijn met familie, vrienden en anderen die hen dierbaar zijn. Voor anderen kan het een donkere periode zijn vanwege het gemis van een geliefde. Wij hopen dat ook voor deze mensen de feestdagen toch een lichtpuntje mogen zijn in deze donkere dagen en dat een ieder er straks met een mooi en fijn gevoel op terug kan kijken. Voor ons als praktijk was het een mooi jaar met vele mooie momenten en nieuwe ontwikkelingen. Graag kijken wij met u terug op het afgelopen jaar en kijken we vooruit naar wat komen gaat.

Actiedag oefentherapeuten
Op 3 juli werd er door paramedici uit het hele land een actiedag gehouden in Den Haag onder de slogan #ZorgenzonderZorgen. De actie werd georganiseerd door de “Actiegroep Paramedie”, een gezamenlijke actiegroep van diëtisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en oefentherapeuten met een achterban van bijna 20.000 zorgprofessionals. Ongeveer 1000 paramedici waren die dag aanwezig. De Actiegroep voerde actie tegen de knellende bepalingen in de zorgcontracten met de zorgverzekeraars en het lage behandeltarief in de eerste lijn. Deze tarieven zijn al meer dan 10 jaar niet verhoogd, terwijl de kosten toenemen. Steeds meer zorgverleners stappen om die reden uit de eerste lijn. De eisen waren helder: Kostendekkende tarieven, minder bureaucratie en haal die zorgverzekeraar uit de behandelkamer! Ondanks dat ons team niet fysiek aanwezig was, steunen wij deze actie van harte. Ook wij willen graag dat de zorgverzekeraar zich minder inhoudelijk met de behandelingen bemoeit en ons als zorgprofessional vertrouwt in wat we kunnen en doen, want “Het beste medicijn = zorg in de 1ste lijn!”
Lees hier meer over de actiedag.

Nieuwe voorwaarden en tarieven 2020

Voor 2020 hebben wij wederom met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. U krijgt dus ook in 2020 uw behandelingen volledig vergoed conform uw verzekeringsvoorwaarden. Wel adviseren wij u om goed uw aanvullende verzekering na te kijken hoeveel behandelingen er door uw zorgverzekeraar worden vergoed. Mogelijk is er een wijziging in het aantal vergoedingen t.o.v. 2019.
Op onze website vindt u onze nieuwe algemene voorwaarden en tarieven. Per 1 januari 2020 zijn er een aantal wijzigingen. Graag informeren wij u hierover. Wij verzoeken u de nieuwe informatie door te lezen. Wij gaan er van uit dat deze voorwaarden bekend zijn als u bij ons in behandeling bent.

Wij wensen u allen fijne en sfeervolle feestdagen, een heel goed uiteinde van het jaar en een nog beter begin van 2020. Dat het voor een ieder een mooi jaar mag worden met veel liefde, geluk en gezondheid! Ook in 20202 staan wij graag weer voor u klaar.