Corona

December 2021:
Afgelopen weekend is er helaas opnieuw een lockdown afgekondigd vanwege het corona-virus. Ondanks alle sluitingen mogen de medisch contactberoepen open blijven. Dat betekent dat uw geplande afspraak volgens de geldende coronaregels door kan gaan en dat u ook een afspraak bij ons kan plannen.

December 2020:
Met ingang van 15 december 2020 is er door de overheid helaas opnieuw een lockdown afgekondigd. Scholen zijn opnieuw dicht, niet essentiële winkels moeten sluiten en ook contactberoepen moeten het werk neerleggen. Dit geldt echter niet voor medische contactberoepen, waaronder de oefentherapeut. Wij mogen open blijven om mensen de zorg te verlenen die nodig is. Uiteraard houden wij hierbij de regels in acht. Mocht je een afspraak willen maken, aarzel dan niet. Wij behandelen op jouw hulpvraag.
Mocht de overheid toch anders gaan besluiten, dan zal dat hier terug te lezen zijn. In dat geval zal je persoonlijk geïnformeerd worden over je afspraak.

31 augustus 2020:
Uitgangspunten
Wij vragen je om onderstaande maatregelen in acht te nemen:
* Neem 2 eigen handdoeken mee naar de afspraak, waarvan in ieder geval 1 grote handdoek.
* Kom het liefst alleen naar de afspraak. Als er een tolk nodig is, mag je iemand meenemen.
* Kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de afspraak naar de praktijk. We vragen je zoveel mogelijk buiten te wachten, onze wachtruimte laat maximaal 1 persoon toe.
* Bij binnenkomst vragen wij je de handen te wassen.
* Houd 1,5 meter afstand tot anderen in onze praktijk.
* Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
* Gebruik papieren zakdoekjes.
* Geef anderen geen handen.
* Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, annuleer je afspraak.
* Ons toilet is open en te gebruiken. We maken deze extra schoon. Wel vragen we je om het gebruik hiervan zoveel mogelijk te beperken.
Indien wij griepachtige klachten constateren tijdens de afspraak, hebben wij het recht de behandeling op dat moment te beëindigen.

Vakantiegebieden
Met het oog op zowel jouw als onze veiligheid zullen wij mensen die op vakantie zijn geweest in een hoog risicogebied de eerste 2 weken nadat zij zijn teruggekomen niet behandelen. Wij zullen hier op screenen op het moment dat je bij ons binnenkomt. Hierbij hanteren wij de richtlijnen van het RIVM. Een gebied dat door het RIVM wordt aangeduid als oranje of rood valt voor ons onder een hoog risico gebied.
We begrijpen dat het vervelend kan zijn als om deze reden je behandeling geen doorgang kan vinden, maar we hopen op je begrip i.v.m. onze veiligheid en die van onze cliënten.

Wat doen wij om de verspreiding van het virus te voorkomen?
In de praktijk worden geen mensen in groepen behandeld, maar vindt de behandeling individueel plaats. Wij letten momenteel nog meer dan anders op de hygiëne, we geven momenteel geen handen en reinigen nog vaker oppervlaktes waar mensen vaak mee in aanraking komen. Denk hierbij aan o.a. de deurklinken, de behandelbank en oefenmaterialen. Ook zijn tijdelijk de tijdschriften uit de wachtruimte gehaald en is het speelgoed opgeborgen. Hiermee hopen wij verspreiding van het virus tegen te gaan.
Wij hopen dat deze situatie weer snel onder controle is en dat wij weer op de normale manier de zorg kunnen leveren die je van ons gewend bent. Blijf gezond!

1 juni 2020:

Vanaf heden gaan wij langzaamaan steeds meer in de praktijk behandelen met inachtneming van de geldende richtlijnen. Wilt u graag (weer) een afspraak maken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Samen met u zullen we kijken wat we voor u kunnen betekenen. Indien u al bij ons in behandeling bent en uw behandeling is vanwege het corona-virus uitgesteld, dan zullen wij de komende weken weer contact met u gaan opnemen.
6 mei 2020:
Afgelopen week werd bekend gemaakt dat therapeuten hun werkzaamheden langzaamaan weer mogen opschalen.
Hiervoor zijn richtlijnen uitgegeven vanuit de diverse beroepsverenigingen.
Er wordt daarbij gebruik gemaakt van de volgende uitgangspunten:

Uitgangspunten
• Alle patiënten kunnen benodigde zorg krijgen bij de paramedicus, waar mogelijk op afstand.
• De noodzaak tot het opschalen van de reguliere zorg ligt in de toename van de ernst van de klacht als deze langer uitgesteld wordt.
• De ernst van een hulpvraag is leidend voor de noodzaak van fysieke behandeling.
• Paramedici werkzaam binnen een instelling houden het voor hun instelling vastgestelde test- en PBM-beleid aan
• Paramedische zorg kan alleen worden opgeschaald wanneer de praktijkvoering is aangepast aan de regels van de overheid aangaande ‘social distancing’ en wanneer het algemeen hygiëneprotocol wordt toegepast.

Voorafgaand aan elk consult vindt een triage plaats met de volgende vragen:
• Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
• Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
• Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
• Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

In een schema ziet dat er als volgt uit:

In situaties waar geen verhoogd risico op besmetting met corona bestaat en besloten wordt een behandeling te starten, moeten strikte hygiënemaatregelen worden gevolgd (ook door de patiënt):
• Volg het hygiëneprotocol
• Was je handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
• Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.
• Gebruik papieren zakdoekjes
• Geen handen schudden
• Blijf thuis als je symptomen van COVID-19 hebt.
• Stop de behandeling direct als een patiënt alsnog symptomen van COVID-19 heeft
• Houd de frequentie van face-to-face behandelen zo laag mogelijk, combineer als dit mogelijk is met behandeling op afstand.

In een afbeelding:

24 maart 2020:
Helaas…In tegenstelling tot ons vorige bericht zijn ook wij nu genoodzaakt om ons in de praktijk nog meer te beperken met de sociale contacten. Momenteel mogen wij alleen de uiterst noodzakelijke behandelingen in de praktijk uitvoeren met toestemming van de arts, alle andere behandelingen zullen middels een videoconsult plaatsvinden. Voorlopig gelden deze maatregelen tot 6 april. Heeft u een afspraak staan in de periode tot 6 april, dan zullen wij persoonlijk contact met u opnemen.

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en hopen zo snel mogelijk weer voor u klaar te staan zoals u van ons gewend bent.

Heeft u vragen of wilt u een online afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0341-268536, via de mail info@oefentherapieharderwijk.nl of vul het contactformulier op onze website in. Wij doen ons best om zo snel mogelijk te reageren.

Zorg goed voor elkaar.

18 maart 2020:
Het zal u niet ontgaan zijn, heel de wereld is in de ban van het corona-virus. De scholen zijn gesloten, horeca en sportscholen zijn dicht en wie weet welke maatregelen er nog meer volgen. Graag laten wij u middels dit bericht weten hoe wij omgaan met de corona-crisis.

Praktijk geopend
Oefen- en fysiotherapiepraktijken hoeven nog niet te sluiten, er wordt zelfs een beroep op ons gedaan om open te blijven om de druk op huisartsenpraktijken juist nu niet te laten toenemen. Onder andere om deze reden blijven wij vooralsnog geopend. Uiteraard blijven we de situatie nauwlettend volgen en indien het nodig zal zijn, zullen wij toch tot sluiting over moeten gaan.

Wat doen wij om de verspreiding van het virus te voorkomen?
In de praktijk worden geen mensen in groepen behandeld, maar vindt de behandeling individueel plaats. Wij letten momenteel nog meer dan anders op de hygiëne, we geven momenteel geen handen en reinigen nog vaker oppervlaktes waar mensen vaak mee in aanraking komen. Denk hierbij aan o.a. de deurklinken, de behandelbank en oefenmaterialen. Ook zijn tijdelijk het speelgoed en de tijdschriften uit de wachtruimte opgeborgen. Hiermee hopen wij verspreiding van het virus tegen te gaan.

Wat vragen wij van u?
Net zoals het op vele plaatsen geldt willen wij u vragen om onderstaande maatregelen in acht te nemen:
– Kom het liefst alleen naar de afspraak
– Was regelmatig de handen
– Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
– Gebruik papieren zakdoekjes
– Geef anderen geen handen
– Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, annuleer uw afspraak.
Indien wij griepachtige klachten constateren tijdens uw afspraak, hebben wij het recht u naar huis te sturen.
– Ook vragen wij u om even extra aandacht te besteden aan het meenemen van een grote handdoek naar uw afspraak i.v.m. de hygiëne.

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken en gelden dus niet alleen voor de corona-virus.

Online consult
Indien u twijfelt of u wel naar de praktijk wilt komen vanwege alle risico’s, maar u heeft wel behoefte aan een consult, dan bieden wij u de mogelijkheid voor een consult op afstand. Dit werkt via een videoverbinding.
Wanneer u aangeeft een videoconsult te willen, dan zullen wij deze met u inplannen.
U krijgt van ons een inlogcode via sms of mail. Hierbij staat een link die u dan aanklikt. Vervolgens moet u de voorwaarden accepteren en toestaan dat de camera van het apparaat dat u gebruikt, gebruikt wordt tijdens het consult.
Deze methode is volledig AVG-proof en declarabel volgens de verzekeringsvoorwaarden.
Uiteraard beseffen wij ons dat een online consult een consult in de praktijk niet volledig kan vervangen. Een consult in de praktijk biedt meer mogelijkheden. Ondanks dat, denken wij dat het gezien de situatie voor sommige mensen een prettige tussenoplossing is.
Wanneer u hier behoefte aan heeft, dan vernemen wij dat graag van u!

Wij hopen dat deze situatie weer snel onder controle is en dat wij weer op de normale manier de zorg kunnen leveren die u van ons gewend bent. Blijf gezond!

12 maart 2020:
In navolging van alle berichtgeving over het corona virus willen wij u laten weten dat onze praktijk op dit moment nog gewoon open blijft. In onze praktijk komen alle doelgroepen, zowel jong en oud als fysiek sterk en minder sterk. Om deze reden willen wij u vragen na te denken over het volgende:
Wanneer u bij ons een afspraak heeft staan en u bent verkouden of grieperig of u heeft enigszins het vermoeden dat u mogelijk in contact bent geweest met iemand die besmet is met het corona virus, dan willen wij u vragen om uw afspraak bij ons te annuleren. Dit om mogelijke verdere besmetting te voorkomen.

Wij danken u hartelijk voor uw medewerking.