Corona virus 2

Het zal u niet ontgaan zijn, heel de wereld is in de ban van het corona-virus. De scholen zijn gesloten, horeca en sportscholen zijn dicht en wie weet welke maatregelen er nog meer volgen. Graag laten wij u middels dit bericht weten hoe wij omgaan met de corona-crisis.

Praktijk geopend
Oefen- en fysiotherapiepraktijken hoeven nog niet te sluiten, er wordt zelfs een beroep op ons gedaan om open te blijven om de druk op huisartsenpraktijken juist nu niet te laten toenemen. Onder andere om deze reden blijven wij vooralsnog geopend. Uiteraard blijven we de situatie nauwlettend volgen en indien het nodig zal zijn, zullen wij toch tot sluiting over moeten gaan.

Wat doen wij om de verspreiding van het virus te voorkomen?
In de praktijk worden geen mensen in groepen behandeld, maar vindt de behandeling individueel plaats. Wij letten momenteel nog meer dan anders op de hygiëne, we geven momenteel geen handen en reinigen nog vaker oppervlaktes waar mensen vaak mee in aanraking komen. Denk hierbij aan o.a. de deurklinken, de behandelbank en oefenmaterialen. Ook is tijdelijk het speelgoed uit de wachtruimte opgeborgen. Hiermee hopen wij verspreiding van het virus tegen te gaan.

Wat vragen wij van u?
Net zoals het op vele plaatsen geldt willen wij u vragen om onderstaande maatregelen in acht te nemen:
– Kom het liefst alleen naar de afspraak
– Was regelmatig de handen
– Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
– Gebruik papieren zakdoekjes
– Geef anderen geen handen
– Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, annuleer uw afspraak.
Indien wij griepachtige klachten constateren tijdens uw afspraak, hebben wij het recht u naar huis te sturen.
– Ook vragen wij u om even extra aandacht te besteden aan het meenemen van een grote handdoek naar uw afspraak i.v.m. de hygiëne.

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken en gelden dus niet alleen voor de corona-virus.

Online consult
Indien u twijfelt of u wel naar de praktijk wilt komen vanwege alle risico’s, maar u heeft wel behoefte aan een consult, dan bieden wij u de mogelijkheid voor een consult op afstand. Dit werkt via een videoverbinding.
Wanneer u aangeeft een videoconsult te willen, dan zullen wij deze met u inplannen.
U krijgt van ons een inlogcode via sms of mail. Hierbij staat een link die u dan aanklikt. Vervolgens moet u de voorwaarden accepteren en toestaan dat de camera van het apparaat dat u gebruikt, gebruikt wordt tijdens het consult.
Deze methode is volledig AVG-proof en declarabel volgens de verzekeringsvoorwaarden.
Uiteraard beseffen wij ons dat een online consult een consult in de praktijk niet volledig kan vervangen. Een consult in de praktijk biedt meer mogelijkheden. Ondanks dat, denken wij dat het gezien de situatie voor sommige mensen een prettige tussenoplossing is.
Wanneer u hier behoefte aan heeft, dan vernemen wij dat graag van u!

Wij hopen dat deze situatie weer snel onder controle is en dat wij weer op de normale manier de zorg kunnen leveren die u van ons gewend bent. Blijf gezond!

Lieve groet,
Lynnet en Mariska