After summer news

In navolging van de regio noord en zuid, is ook in de regio midden-Nederland de schoolvakantie bijna voorbij. We hopen dat je een mooie zomer hebt gehad, ondanks dat deze mogelijk anders is geweest dan je gewend bent. In tegenstelling tot andere jaren hebben wij de praktijk wegens de vakantie een week moeten sluiten, maar vanaf volgende week staan we weer voor iedereen klaar. Omdat het corona-virus nog steeds heerst, willen wij met het oog op jouw en onze gezondheid nog even ons beleid kenbaar maken.

Uitgangspunten
Wij vragen je om onderstaande maatregelen in acht te nemen:
* Neem 2 eigen handdoeken mee naar de afspraak, waarvan in ieder geval 1 grote handdoek.
* Kom het liefst alleen naar de afspraak. Als er een tolk nodig is, mag je iemand meenemen.
* Kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de afspraak naar de praktijk. We vragen je zoveel mogelijk buiten te wachten, onze wachtruimte laat maximaal 1 persoon toe.
* Bij binnenkomst vragen wij je de handen te wassen.
* Houd 1,5 meter afstand tot anderen in onze praktijk.
* Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
* Gebruik papieren zakdoekjes.
* Geef anderen geen handen.
* Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, annuleer je afspraak.
* Ons toilet is open en te gebruiken. We maken deze extra schoon. Wel vragen we je om het gebruik hiervan zoveel mogelijk te beperken.
Indien wij griepachtige klachten constateren tijdens de afspraak, hebben wij het recht de behandeling op dat moment te beëindigen.

Vakantiegebieden
Met het oog op zowel jouw als onze veiligheid zullen wij mensen die op vakantie zijn geweest in een hoog risicogebied de eerste 2 weken nadat zij zijn teruggekomen niet behandelen. Wij zullen hier op screenen op het moment dat je bij ons binnenkomt. Hierbij hanteren wij de richtlijnen van het RIVM. Een gebied dat door het RIVM wordt aangeduid als oranje of rood valt voor ons onder een hoog risico gebied.
We begrijpen dat het vervelend kan zijn als om deze reden je behandeling geen doorgang kan vinden, maar we hopen op je begrip i.v.m. onze veiligheid en die van onze cliënten.

Wat doen wij om de verspreiding van het virus te voorkomen?
In de praktijk worden geen mensen in groepen behandeld, maar vindt de behandeling individueel plaats. Wij letten momenteel nog meer dan anders op de hygiëne, we geven momenteel geen handen en reinigen nog vaker oppervlaktes waar mensen vaak mee in aanraking komen. Denk hierbij aan o.a. de deurklinken, de behandelbank en oefenmaterialen. Ook zijn tijdelijk de tijdschriften uit de wachtruimte gehaald en is het speelgoed opgeborgen. Hiermee hopen wij verspreiding van het virus tegen te gaan.
Wij hopen dat deze situatie weer snel onder controle is en dat wij weer op de normale manier de zorg kunnen leveren die je van ons gewend bent. Blijf gezond!

Lieve groet,
Lynnet en Mariska