Mooie feestdagen

De laatste weken van 2020 zijn aangebroken en de feestdagen staan voor de deur, hoewel deze dagen lang niet voor iedereen feestdagen zullen zijn. Het corona-virus houdt iedereen al langere tijd bezig. Kerst vieren tijdens een lockdown, niet met de hele familie aan tafel, niet met de hele familie samenzijn. Het is een bijzonder jaar, zoals niemand ooit gekend heeft. We hopen dat jij en je naasten gezond zijn en gezond mogen blijven.

Begin dit jaar hebben we onze deuren een tijdje moeten sluiten. Wat vonden wij het vervelend om mensen niet de zorg te kunnen verlenen die ze nodig hadden. Hoe dankbaar zijn we dat nu we wederom in een lockdown zitten, we wel de zorg mogen blijven verlenen die nodig is. Uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen, maar een fysieke behandeling blijkt vaak toch effectiever dan zorg van achter een videoscherm of uitgestelde zorg.

Algemene voorwaarden en zorgverzekeraars 
Zoals elk jaar willen wij je graag weer op de hoogte brengen van onze vernieuwde algemene voorwaarden en tarieven. Deze kan je vinden op onze website. De contracteerronde van de zorgverzekeraars voor het nieuwe jaar is inmiddels al weer even geleden. De nieuwe zorgpolis is in middels ontvangen. Ga je van verzekering of verzekeringspakket veranderen? Laat het ons weten, dan zullen wij de gegevens in ons systeem aanpassen. Voor 2021 hebben wij met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.

Corona en de oefentherapeut
Vanuit de praktijk hebben we momenteel niet veel nieuws te melden. Vanwege het coronavirus zijn ook diverse plannen voor de praktijk anders gelopen dan we van te voren hadden gehoopt. Diverse cursussen en opfrisdagen van ons zijn digitaal gegeven of zijn zelfs helemaal uitgesteld. De zwangerschapscursussen konden niet fysiek doorgaan. We hopen dat 2021 een beter jaar zal worden en zodra we nieuws hebben, zullen we dat uiteraard melden.

Huisregels van de praktijk
Je kan deze richtlijnen inmiddels vast dromen. Toch benoemen wij ze hier nog even. Bij een bezoek aan onze praktijk vragen wij je om onderstaande maatregelen in acht te nemen:
* Neem 2 eigen handdoeken mee naar de afspraak, waarvan in ieder geval 1 grote handdoek.
* Draag een mondkapje.
* Kom het liefst alleen naar de afspraak. Als er een tolk nodig is, mag je iemand meenemen.
* Kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de afspraak naar de praktijk. We vragen je zoveel mogelijk buiten te wachten, onze wachtruimte laat maximaal 1 persoon toe.
* Bij binnenkomst vragen wij je de handen te wassen.
* Houd 1,5 meter afstand tot anderen in onze praktijk.
* Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
* Gebruik papieren zakdoekjes.
* Geef anderen geen handen.
* Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, annuleer je afspraak.
* Ons toilet is open en te gebruiken. We maken deze extra schoon. Wel vragen we je om het gebruik hiervan zoveel mogelijk te beperken.
Indien wij griepachtige klachten constateren tijdens de afspraak, hebben wij het recht de behandeling op dat moment direct te beëindigen.

Rest ons iedereen vanaf deze plek liefdevolle feestdagen en een zorgzaam en begripvol 2021 te wensen. Alleen samen maken we het nieuwe jaar tot een succes. Be safe, stay healthy.
Vanaf 4 januari 2021 is de praktijk weer volledig bereikbaar.

Lieve groet,
Lynnet en Mariska