Week van de Oefentherapie!

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat.

De oefentherapeut maakt u bewust van uw eigen fysieke mogelijkheden en coacht u bij het aanleren van gezond beweeggedrag. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin u zich bevindt en met uw dagelijkse activiteiten.

Week van de Oefentherapie
De Week van de Oefentherapie 2016 vindt plaats in week 41, van 10 t/m 16 oktober 2016. Tijdens deze week organiseren oefentherapeuten door het hele land diverse activiteiten. Bij ons in de praktijk kunt u deze week terecht voor een gratis houdingscheck. Twijfelt u of uw lichaamshouding juist is? Of u uw spieren wel efficiënt genoeg gebruikt?
Houdingscheck-flyer
Maak een afspraak  in de week van 10 t/m 16 oktober en wij kijken samen met u naar uw houding.
Voor meer informatie over activiteiten in het hele land:
www.weekvandeoefentherapie.nl