Nieuwsupdate

De zomervakantie is weer voorbij. Hopelijk hebben jullie allen een goede en mooie tijd gehad waarin je bij hebt kunnen komen. Of je nou ver weg bent gegaan of dicht bij huis bent gebleven, even niets hoeven, zorgt vaak al voor rust.

Uitbreiding
Veel mensen zijn door Lynnet zelf al op de hoogte gebracht en inmiddels is het ook niet meer te verbergen, Lynnet en haar partner verwachten hun derde kindje! Van harte gefeliciteerd! Eind september zal Lynnet met verlof gaan. Annemarie Agterberg zal Lynnet tijdens haar verlof waar gaan nemen. Verderop in deze nieuwsbrief stelt zij zichzelf voor.

Corona en de oefentherapeut
Vanuit de praktijk hebben we momenteel niet veel nieuws te melden omtrent het coronavirus. De mondkapjesplicht is afgeschaft, maar wanneer het nodig is om binnen 1,5 meter te behandelen, zullen wij nog wel een mondkapje gebruiken ter bescherming van jou en van onszelf.
Wanneer je op vakantie bent geweest naar een hoog risico-gebied, willen we je vragen om zorgvuldig met afspraken bij ons om te gaan. Dit om te voorkomen dat er een mogelijke uitbraak van het corona-virus in de praktijk plaats zal vinden.

Annemarie Agterberg
Sinds 2013 ben ik werkzaam als Oefentherapeut Mensendieck. Na een carrière als teamleider en manager bij een call center heb ik in 2010 het roer omgegooid voor een baan in de zorg. Tot nu toe bevalt de keuze mij erg goed. Het begeleiden van zoveel diverse mensen en klachten geeft mij veel energie. Naast algemeen oefentherapeut heb ik mij de laatste jaren gespecialiseerd in Slaapoefentherapie en Chronische Pijn. Op dit moment werk ik in mijn eigen praktijk in Apeldoorn en als hydrotherapeut in Harderwijk. De komende periode zal ik binnen de praktijk Lynnet waarnemen tijdens haar verlof.
 
Mijn intentie is om telkens weer samen met de patiënt een traject in te gaan waarbij het verbeteren van de kwaliteit van leven voorop staat. Meestal begint dit met inzicht in het huidige (beweeg)patroon, waarna we samen werken aan (gedrags)verandering. Het doel is altijd dat de patiënt zelf gaat ervaren en ontdekken wat gunstig is ten aanzien van zijn/ haar klachten. Het is iedere keer weer een geweldige ervaring om mensen te laten zien, voelen en/ of ervaren hoe, vaak met kleine aanpassingen, de kwaliteit van het leven kan worden vergroot.
 
Naast mijn werk als oefentherapeut heb ik ook nog een privéleven. Samen met mijn man en onze 2 zonen woon ik (al vanaf mijn 3de) in het Heerlijke Harderwijk. Ik geniet van het water door af en toe te suppen en zeilen, sta wekelijks op het hockeyveld en speel met mijn vriendinnen tennis. En in het weekend support ik mijn mannen op het voetbal- en/ of hockeyveld.

Nivel zorgregistratie
Met ingang van deze zomer is onze praktijk aangesloten bij de landelijke database oefentherapie verzorgd vanuit het Nivel. Nivel verzamelt en analyseert gegevens die zorgverleners verspreid over het land routinematig vastleggen in hun elektronische medische dossiers. Dit wordt geheel anoniem gedaan en de gegevens zijn niet terug te leiden naar specifieke personen. De cijfers worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek door het Nivel zelf of door andere partijen. Meer informatie over de landelijke database oefentherapie vindt u hier. Algemene informatie over Nivel zorgregistraties in de eerste lijn vindt u hier.
Indien u bezwaar heeft dat uw anonieme gegevens worden gedeeld, kunt u ons dat laten weten.

Hartelijke groet,

Mariska, Lynnet en Annemarie