🎅❄ Fijne feestdagen! 🎄⛄ Nieuwsbrief december 2018

Het einde van 2018 nadert. De dagen zijn kort en de lichtjes schijnen overal in de huizen. De feestdagen staan voor de deur. Voor veel mensen een samenzijn met familie, vrienden en anderen die hen dierbaar zijn. Voor anderen juist een moeilijke tijd vanwege het gemis van deze geliefden. Wij hopen dat ook voor deze mensen de feestdagen toch een lichtpuntje mogen zijn in deze donkere dagen. Voor ons als praktijk was het een mooi jaar met vele mooie momenten en nieuwe ontwikkelingen. Graag kijken wij met u terug op het afgelopen jaar en kijken we vooruit naar wat komen gaat.

Zorgverzekeraars
De contracteerronde voor 2019 met de zorgverzekeraars is al enige tijd afgerond. Wij kunnen u meedelen dat wij wederom met alle zorgverzekeraars een contract hebben afgesloten. U krijgt ook in 2019 uw behandelingen volledig vergoed conform uw verzekeringsvoorwaarden. Wel adviseren wij u om goed uw aanvullende verzekering na te kijken hoeveel behandelingen er door uw zorgverzekeraar worden vergoed. Mogelijk is er een wijziging in het aantal vergoedingen t.o.v. 2018. Zodra het vergoedingenoverzicht oefentherapie 2019 bij ons bekend is, zullen wij deze ook op onze website plaatsen. Mocht u in 2019 overstappen naar een andere zorgverzekeraar, dan vernemen wij dat graag.
Het zal u echter niet ontgaan zijn dat veel zorgverzekeraars steeds meer vragen van oefentherapeuten en andere zorgverleners en ons steeds meer administratieve lasten opleggen tegen een vergoeding die niet in verhouding staat. Ook wij zijn het niet met alle voorwaarden van elke zorgverzekeraar eens. Mocht u meer informatie willen over hoe uw zorgverzekeraar met uw zorgverlener omgaat? Aarzel dan niet om ons hierover aan te spreken.

Wijziging in de voorwaarden
Op onze website vindt u onze nieuwe algemene voorwaarden en tarieven. Per 1 januari 2019 zijn er een aantal wijzigingen. Graag informeren wij u hierover. Wij verzoeken u de nieuwe informatie door te lezen. Wij gaan er van uit dat deze voorwaarden bekend zijn als u bij ons in behandeling bent.

Bekkenoefentherapie
Sinds 2012 is Mariska Jansen gecertificeerd bekkentherapeut en behandelt veel verschillende soorten bekkenklachten. Binnen onze beroepsgroep waren er vele benamingen voor de bekkentherapeuten als gevolg van verschillende scholingen. Met ingang van 2019 zijn de registratie-eisen veranderd en wordt er onder de oefentherapeuten een eenduidige scholing Ên naam gevoerd voor therapeuten werkzaam met bekkenklachten. Vanaf heden mag Mariska zich bekkenoefentherapeut noemen volgens de nieuwe eisen.

Babynieuws!
Onze praktijk wordt uitgebreid! Collega Lynnet verwacht in het voorjaar haar tweede kindje. We wensen haar een hele fijne en voorspoedige zwangerschap toe! Te zijner tijd zullen wij u informeren over vervanging tijdens haar zwangerschapsverlof.
Tot die tijd staat zij als psychosomatisch oefentherapeut en slaaptherapeut graag voor u klaar.

Wij wensen u vanaf deze plek hele fijne, sfeervolle en gezellige feestdagen. Dat 2019 voor u een heel mooi, bijzonder en gezond jaar mag worden.
Volgend jaar staan we graag weer voor u klaar!