Ontspanningscursus

Inmiddels zijn er meerdere succesvolle ontspanningscursussen gegeven!

In kleine groepjes van 2, maximaal 3 personen, leert u op praktische wijze wat stress en spanning met uw lichaam doet. U leert hoe u de signalen kunt herkennen en hoe u hier iets aan kunt doen.

Vooraf aan de cursus krijgt u een individuele intake. Daarin bekijkt de therapeut samen met u wat eventuele oorzaken van de stress en spanning zijn en waar uw mogelijke aandachtspunten liggen.
Vervolgens starten de wekelijkse groepsbijeenkomsten, 5x, waarin u meer leert over ademhalings- en ontspanningstechnieken.

Na ongeveer 2 maanden zal er opnieuw een groepsbijeenkomst gepland worden om te kijken hoe u het geleerde in de praktijk heeft gebracht.

Daarnaast bieden wij u een gevorderdencursus aan. Deze cursus is toegankelijk voor mensen die de basiscursus reeds hebben gevolgd, maar graag wat meer verdieping willen. Uit ervaring blijkt dat het verstandig is om na de basiscursus minimaal een half jaar het geleerde in de praktijk toe te passen  alvorens u besluit zich aan te melden voor de gevorderdencursus.

Enkele reacties van deelnemers:
“Mooie combinatie van kennis opdoen, waarnemen en oefeningen doen. Heeft me veel inzicht gegeven en me manieren aangereikt om beter met stress om te gaan! Ik zorg een stuk beter voor mezelf!”
en
“De cursus is voor mij een eye-opener geweest. Ik ben nu meer bewust van hoe ik in het leven sta en hoe ik de dingen doe. Waar ik eerder alleen maar stress van mijn activiteiten zag, kan ik nu ontspannen blijven.” 

De cursus wordt in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar en is zonder verwijzing toegankelijk. In enkele gevallen kan het raadzaam zijn om toch een verwijzing te vragen bij uw huisarts. Uw therapeut kan u hierover meer vertellen.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Ilse van Anrooij, 0341-268536 of ilse@oefentherapieharderwijk.nl

Flyer Cursus Ontspanning